5 saker att tänka på när man renoverar

 Värdehöjande faktorer

Ska du renovera och vill tänka lite värdehöjande för den dagen du ska sälja? Då kan det vara bra att välja neutrala färger och materialval på sånt som är kostsamt att ändra, till exempel badrum och kök. En annan sak att tänka på är planlösningen. Renoveringar som ger en bra och effektiv planlösning är alltid bra. Kan du bygga om bostaden så att den får fler sovrum så brukar det också vara populärt. Stora kök och matplatser har alltid varit attraktivt, tillsammans med bra förvaringsmöjligheter.

Badkar, handfat och kakel

Till och med ett gammalt badkar kan ge hela badrummet en ny och uppdaterad känsla om du målar om det med kakel och emaljfärg. Det är ett enkelt och billigt sätt att förnya i badrummet till en liten peng. Vill du göra en större badrumsrenovering så kan nytt kakel på väggarna och golvet (eller till och med installering av golvvärme!) göra under.

När är det dags att be om hjälp?

Står man inför att renovera ett viktigt område i sin bostad – i synnerhet när man ska göra en badrumsrenovering eller köksrenovering – så är det viktigt att man inser sina egna begränsningar. Saknar du erfarenhet av att kakla, dra vatten och jobba i våtrum – är det då verkligen en god idé att testa? Ställ konsekvenserna av ett misslyckande mot dina egna kunskaper. En vattenskada är, helt enkelt, inte värt det. 

När det gäller köksrenovering och monteringen av inredningen behöver hålla för en hög belastning i många år, vilket ställer höga krav på att installationerna sker på ett korrekt sätt. ROT-avdraget kan nyttjas för den här typen av tjänster.

Att tänka på vid köksrenovering

Köksrenovering är en stor investering och får ta tid att genomföra. Fundera över hur just du vill ha det, skaffa inspiration och fundera sedan lite till. Bolla idéer och pussla med budget kontra drömmar. Se det nya köket som ett projekt, där inte bara det nya köket är målet. Färden dit kan vara en spännande resa i nya trender, klassisk skönhet, smarta lösningar och praktiska möjligheter. 

Hur ser det perfekta köket ut?

Ett kök ska både vara funktionellt och hemtrevligt. Det ställer mycket stora krav på inredningen med dess arbetsflöden, arbetsytor och förvaringsutrymmen. Ett bra kök är också lättstädat. Till det kommer mångas önskan om att skapa en social plats, som fungerar som ett naturligt centrum i huset. En noggrann planering för att lyckas förena dessa två önskningar är inte gjord i en hast. Låt planeringen ta tid vid en köksrenovering och se ditt drömkök växa fram. Planeringen av drömköket, oavsett budget, är en dynamisk process där många idéer och tankar prövas innan lösningarna kommer på plats.