Inredningstrender – våren 2020

Snart är en ny säsong här med nytt ljus, ny energi och inte minst ny inspiration. Vi har spanat in de danska inredningskollektionerna och listar några av de hetaste danska trenderna för hemmet 2020!

TREND 1: LÅGT OCH BEKVÄMT

De trendigaste möblerna just nu är låga, lite bulliga och framför allt bekväma. Det syns en tydlig längtan efter att känna sig grundad och hitta ett lugn i hemmet, för att skärma av från bruset i världen utanför. Vi ser låga soffor, fåtöljer utan ben, låga bord, bänkar och till och med låga sängar den här säsongen.

TREND 2: ROTTING REGERAR

Rotting är drottningen av alla naturmaterial i trendinredningarna just nu och syns hos de flesta varumärken, både i Danmark, Sverige och i andra länder. Dessutom syns mycket ljust och obehandlat trä samt andra inslag av naturmaterial som komplement till den populära rottingen och den jordiga färgpaletten.

TREND 3: DEKORATIVA, PERSONLIGA FÖREMÅL

De dekorativa detaljerna, från keramik till skulpturer och konst, är inredningsfavoriter hemma hos många. Det är ett enkelt sätt att sätta personlig prägel på inredningen och särskilt dekorativa är de när de placeras på piedestaler eller i stilleben.

 

TREND 4: NATURNÄRA FÄRGER

Den jordnära paletten fortsätter även den här säsongen med nyanser av brunt, beige, sandfärgat och vitt. Särskilt påtaglig är den ljusa delen av färgskalan som inspirerats av vårens och sommarens ljus. Bland de mer kulörta tonerna hos de danska varumärkena syns dämpade nyanser av rosa och rött samt en hel del blått och klickar av gult.

TREND 5: ORGANISKA FORMER

Utöver färgerna och materialen har även formerna hämtat sin inspiration i naturen den här säsongen. De organiska formerna är särskilt synliga i de mindre inredningsdetaljerna som exempelvis vaser och i de trendiga dekorativa föremålen.

Artikel från ELLE Decorations