Maxa jul-viben med våra 5 tips!

 

1. Ljuskällor

Julen är också den mörkaste tiden på året. Därför behöver vi ljusa upp tillvaron med flera ljuskällor. En mysig känsla skapas med flera små ljuskällor som avger ett varmt sken. Fyll rummen med adventsstjärnor, adventsljusstakar och ljusslingor. Skenet från dem kommer automatiskt ge dig lite julstämning. För mer tips om hur du fixar till rätt julbelysning kika här.

2. Vintervitt istället för rött

En nordisk favorit som nästan blivit lika klassisk som det julröda stuket. Den som drömmer om en vit jul inreder med fördel även med vitt hemma – från dekorationer och adventsstjärnor till textilier. Det vita ger en harmonisk, lugn julstämning till hemmet. Dessutom är det riktigt snyggt tillsammans med grönska och naturmaterial eller att bryta av med svalt grått och svart.

3. Juldofter

Dofterna gör stor skillnad för stämningen och det behöver inte innebära en massa krångel och stök, utan det kan också vara med små enkla medel. Dofterna kan få oss att associera till julen under vår barndom eller till minnen som vi kopplar till julstämningen. Fundera ut vilka dofter du associerar med jul och försök få fram den doften. Doften av gran förknippar många med julen. Om du inte vill ha en riktig gran hemma så kan du ta en några grenar och sätta i en vas för att fortfarande få doften att sprida sig hemma utan att ha granris över hela golvet.

4. Julpyjamas

Alla borde ha en mysig pyjamas under julen och att se barnen springandes i huset med söta pyjamaser är en riktig mysfaktor. Pyjamas med julmotiv är att föredra men det viktigaste är att den är riktigt gosig och bekväm.

5. Pynta med rumsgranar

Inget slår grandoften som sprider sig i huset när granen får flytta in. Har du inte plats för en stor gran på golvet finns det många fina varianter av rumsgranar. Rumsgranarna kan man placera lite var som helst, i kruka i ett fönster på en bänk eller en byrå. Du kan också dekorera med en minigran som du sätter i en glasflaska eller i en stor burk.