5 inredningstrender att ha koll på i 2021

 

1. Naturfärgat

Varma beigea och blonda toner är här för att stanna. Även om vi sett mycket beigt den senaste tiden så fortsätter färgen stå sig stark även 2021 eftersom vi vill skapa hem vi kan koppla av i och som samtidigt känns luftiga och eleganta. Till skillnad från vitt,  ger beigt våra hem en varmare känsla, speciellt om du satsar på ton-i-ton, samtidigt som det upplevs naturligt och ombonat. Vi kommer därför även se mycket naturfärgat detta år samt mer drömska pastellfärger.

 

2. Slow living

Begreppet Slow living fokuserar på omtanke om naturen och medvetna val för en mer hållbar vardag med utrymme för eftertanke och reflektion. Trenden vill till viss del se oss dra ner på tempot i vardagslunken genom att göra saker efter dess egen rytm, men i inredning handlar slow living även mycket om ett mer värdefokuserat leverne. I stället för att fylla hemmet med onödiga saker utan värde, gäller det att prioritera det som känns värdefullt och viktigt för just dig. Skala bort det onödiga, helt enkelt. Låt inredningen växa fram, och välj med omsorg.

3. Ryamattan är tillbaka!

Ryamattan var trendig förra året men detta år exploderar den i trendfaktor. Detta är 70-talet så mycket det bara går. Långhåriga ryamattor som man bara vill simma igenom med fötterna. De nya ryamattorna är dock skillnad i material och färg. Det nya materialet är mer lättstädat än de gamla 70-talsmattorna och färgerna känns mer tidsenliga.

 

4. Exotiska inslag

Vårt behov av att få resa iväg och se omvärlden är starkt nu när vi varit begränsade så länge. Vi ser alltså extra starka färger som  gult, terrakotta, grönt, turkos, lila. Gröna växter, flätade naturmaterial och exotiska mönster.

5. Marinblå

Medan trenden marin vardagsrum har gjort stora vågor i designvärlden, kommer många att hålla med om att det inte är en enkel färg att köra. Men dess skönhet triumferar oavsett, och vi kunde se denna gåtfulla nyans bli en trendklassiker under kommande år. Genom att gå emot råd om att använda ljusa färger för att öppna ett utrymme, ger denna trend en känsla av ‘Scandi Noir’ och sofistikerad maskulinitet i ett rum. Det oser av vuxen, dyr lyx.