Unidrain (väggnära brunnar)

Fler och fler väljer en väggnära golvbrunn, exempelvis en smal, rektangulär brunn som placeras längs med väggen eller en triangulär brunn som placeras i ett hörn. Med en rund brunn behöver plattorna ha ett radiellt fall ut från brunnen. Med en väggnära brunn får man samma fallvinkel för alla plattor, vilket innebär att man kan välja större plattor. Detta blir allt mer populärt och det handlar om estetik, funktion och komfort.

Den stora fördelen med Unidrain är att det går att använda större plattor hela vägen in i duschen utan att behöva skära sönder de i massa småbitar för att kunna klara fallet. Dessutom så slipper man stå på brunnen vilket man inte ska. Dels för att man kan trampa sönder golvbrunnssilen men även för att man i teorin i alla fall kan trycka ner klinkerramen så att den punkterar tätskiktet.

“Vidare så kan man om man väljer Unidrain Highline Custom få en lösning där locket utgörs av en klinkerplatta. Om man har ett duschhörn så rekommenderar jag att man väljer hörnvarianten av Unidrain medan om man har en dusch mitt på väggen eller en nischdusch med fördel väljer linjeavloppet. Numera gör vi fler Unidrain än klassiska golvbrunnar vilket gör att vi har en god vana av att installera Unidrain” säger Viktor Sjöstrand, Projektledare på Dobro Byggkonsult.

En Unidrain ger ett lungare intryck eftersom brunnen blir mycket mer diskret. Många associerar nog väggnära brunnar med lite lyxigare och mer påkostade badrum men det blir mer och mer en standardprodukt som passar i de allra flesta badrum.

Nedan ser ni en triangulär brunn som vi installerat hos en kund vars badrum vi totalrenoverat.

 

Alternativt kan man även lägg brunnen längsmed väggen, då kan det se ut så här: