Vägghängda toaletter

Det finns en uppsjö av toalettstolar på marknaden för olika behov. Vissa är anpassade efter trånga ytor, andra ska underlätta för personer med särskilda behov. Gemensamt för vägghängda toaletter är att cisternen vanligen sitter gömd bakom väggen. Det är också ett av flera skäl till att allt fler väljer vägghängda toaletter.

1. Badrummet upplevs större.

När cisternen och rördragningar är inbyggda i väggen behöver toaletten inte ta lika mycket plats. Det ger en känsla av att badrummet är större än vad det är. Det gör också att rummet känns modernt och fräscht.

2. Lättstädad toalett

En vägghängd toalett är enkel att städa och hålla ren. Tack vare att den kommer upp från golvet finns inga skarvar eller fogar nertill som det kan fastna smuts i. Även invändigt är de flesta vägghängda toaletter enkla att hålla rena, speciellt enkelt att städa wc:n blir det om du väljer en toalett utan spolkant.

3. Följ badrummets stil – välj spolknapp

Ytterligare en fördel med en vägghängd wc är att du kan välja spolknapp ur ett stort sortiment och på så vis matcha även toaletten/spolknappen med resten av badrumsinredningen!

4. Extra förvaring.

En vägghängd toalett måste ha en fixtur monterad i väggen, och man kan välja att montera en fixtur på befintligt WC-stolsavlopp inne i rummet. Då kan överdelen användas som förvaring, i form av till exempel en stenskiva där man kan lägga handdukar eller ställa dekorationer som ljus eller växter.

5. Finns extra kompakta toaletter för små badrum

Har du ett litet badrum kan det vara en smart idé att välja en vägghängd toalett, det finns nämligen flera modeller av extra kompakta vägghängda m

6. Anpassa sitthöjden.

Oavsett om du är lång, kort eller mittemellan har du kanske någon gång upplevt att en toalett höjdmässigt inte känts helt rätt? Med en vägghängd toalett är det ett enkelt problem att lösa, höjden för porslinsskålens infästning är nämligen något justerbar och du kan därför få toaletten monterad i en höjd som är anpassad efter dig.

På bilderna ser ni några av våra utförda badrumsrenoveringar där vi installerat vägghängda toaletter.