4 fördelar med golvvärme

Att kunna tassa omkring barfota hemma året runt är nästintill det bästa som finns. Värmen i kroppen regleras till stor del genom våra fötter, så har man ett varm och skönt golv så får man även en behaglig kroppstemperatur på köpet. Vi har hjälpt många av våra kunder att installera golvvärme. Nedan har vi listat 4 anledaningar varför golvvärme är så proffsigt!

Spara energi

Golvvärme ger en stor värmeavgivande yta och man kan därför sänka temperaturen i huset en till två grader, och den upplevda värmen är ändå behaglig. På så sätt sparar man energi för att värma huset.

Slipp dammet

Det bildas också mindre damm med golvvärme eftersom golvvärme till 98 procent är strålningsvärme och 2 procent konvektion (med konvektion rör luften sig i rummet och bildar damm).

Snyggaste lyan

Golvvärme tar inte upp plats som radiatorer gör vilket kan göra det lite enklare vid möblering. Dessutom har vi kunnat installera stora fönster som sträcker sig från golv till tak vilket ger lägenheterna en fräsh och ljus feeling.

Hälsan på topp

Att det är viktigt att hålla fötterna varma är säkert ingen nyhet för någon. Undersidan av fötterna är en känslig del av kroppen för just här finns det punkter som stimulerar vart enda del av vår kropp – både rent fysiskt men även energimässigt.