Därför ska du välja en vägghängd toalett

 

Utbudet av toalettstolar på marknaden är enormt. Vägghängda modeller är populära i Europa och även på stark frammarsch i Sverige. Här är några skäl till att välja en vägghängd WC.

Det finns en uppsjö av toalettstolar på marknaden för olika behov. Vissa är anpassade efter trånga ytor, andra ska underlätta för personer med särskilda behov. Gemensamt för vägghängda toaletter är att cisternen vanligen sitter gömd bakom väggen. Det är också ett av flera skäl till att allt fler väljer vägghängda toaletter.

1. Badrummet upplevs större.

– När cisternen och rördragningar är inbyggda i väggen behöver toaletten inte ta lika mycket plats. Det ger en känsla av att badrummet är större än vad det är. Det gör också att rummet känns modernt och fräscht.

2. Lätt att rengöra.

– Den främsta fördelen med en vägghängd toalett är att det är väldigt lätt att rengöra golvet under stolen. På en golvstående toalett kan det vara svårt att komma åt på vissa ställen.

3. Lättstädad WC-skål.

– Utbudet av WC-skålar till vägghängda toaletter är större. De är som hela skal med raka linjer och därför väldigt lättstädade.

4. Extra förvaring.

– En vägghängd toalett måste ha en fixtur monterad i väggen, och man kan välja att montera en fixtur på befintligt WC-stolsavlopp inne i rummet. Då kan överdelen användas som förvaring, i form av till exempel en stenskiva där man kan lägga handdukar eller ställa dekorationer som ljus eller växter.

5. Välj spolknapp.

– Spolknappen till en vägghängd toalett brukar placeras direkt ovanför toaletten och är en estetisk detalj i sig. Den finns i olika material och kan kosta från 500 kronor upp till hela 10 000 kronor.

6. Anpassa sitthöjden.

– Det går att justera sitthöjden på en vägghängd toalett. Om alla i familjen till exempel är långa innebär det att man kan placera WC-stolen några centimeter högre upp. Förutsättningen är att fixturen anpassas vid installationen.

Artikel från Comfort