5 renoveringstips som lyxar till ditt vardagrum

 

Som husets medelpunkt för boende och gäster är det extra trevligt att lyxa på just i vardagsrummet. Förändringen syns tydligt och ger intryck. Att piffa till vardagsrummet är också något som lätt kan göras på egen hand. Vad som behövs är fantasi, litet tid för besök på auktioner och i butiker, och en god smak förstås. Här är några tips på vad du kan satsa på för att verkligen skapa ett vardagsrum med luxuös känsla.

1. Satsa på soffhäng.

En av de ting som märks allra mest i vardagsrummet är soffgruppen. Lägg energi på att hitta en soffgrupp som verkligen beskriver vem du är och vad du står för – om det nu gäller en Carl Malmsten eller om det handlar om läderfåtöljer deluxe.

2. Bygg en öppen spis.

Få ting gör ett vardagsrum så hemtrevligt som en öppen spis. Om du inte kan installera en ”äkta”, går det bra med en skorstensfri kamin.

3. Syna golvet.

Golv i massivt trä både känns och märks. Det gör även parkett och stengolv. Med golvvärme bli stengolven mysiga även på vintern.

4. Sätt stuckatur i taket och satsa på rejäla lister.

Vackra avslut på väggar och tak ger tyngd åt rummet. Stuckatur kan köpas på löpmeter och kapas lätt till rätt längder.

5. Sätt färg uppåt väggarna – med material som märks.

Handtryckta papperstapeter, tapeter med gammeldags mönster, eller till och med sidentapeter känns lyxigt. Så gör också träpaneler.

Läs hela artiklen på Din Byggare.